Хасково

Дават 1 млн. лв. за ремонт на хасковския театър

Предстои енергийно обновяване на сградата на театър „Иван Димов“ в Хасково, съобщават от общината.

Стойността на спечеления проект е 1 050 908 лв., а финансирането е от Плана за възстановяване и устойчивост. Ще се приложат пет енергоспестяващи мерки.

Модернизирането на знаковата за Хасково сграда включва подмяна на дограма, монтаж на външна и вътрешна топлоизолация, полагане на топлоизолация на външните стени, топлинно изолиране на подовата конструкция, полагане топлоизолация на тавана на подземното ниво.

Планира се подмяна на покривната конструкция с полагане на термопанели. Ще бъде сменена и котелната инсталация с такава на природен газ и производство на топла вода. Ще се монтират термопомпен агрегат за обработка на вентилирания въздух към салона, разпределителни тръбопроводи, вертикални щрангове, отоплителни тела в цялата сграда, която ще се газифицира.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Летящия холандец
Летящия холандец
22.12.2023 12:25 12:25

За 1млн тоя театър ще го съборят и нов ще направят

Back to top button