Хасково

Отпускат 200 000 лв. за водопровод на Узунджово, общината се отказва от иск срещу ББР

200 000 лв. за нов водопровод в хасковското село Узунджово са заложени в държавния бюджет за 2024 г., съобщи на сесията на общинския съвет кметът Станислав Дечев.

Преди това общинският съветник от „Български гласъ“ Георги Иванов попита защо от общинския бюджет за 2023 г. се изтеглят 200 000 лв. и не са усвоени за водопровода, а пътя през селото си остава разбит, като той води към Александровската гробница.

Дечев каза, че се е изчаквало финансирането от държавата, което вече е осигурено. Така през 2024 г. ще се подмени водопровода, след което от АПИ трябва да асфалтират пътя, който минава през селото.

Общинските съветници дадоха съгласие Община Хасково да направи отказ от обратен иск срещу Българската банка за развитие за около 50 000 лв. Целта е да може да се получи финансиране за обновяването на 10 жилищни блока.

Камен Тодоров от БСП каза, че от партията подкрепят докладната, но попита дали това не е извиване на ръце от страна на държавата. Георги Иванов пък зададе въпрос защо сега общината се отказва от иска, а през лятото от кметството не са обжалвали загубено дело за около 2.5 млн. лв.

Дечев коментира като тежки думи изказването на съветници за държавен рекет. Той каза, че държавата иска чисти отношения и определи решението на общинския съвет като правилно, защото в противен случай е щяла да се пропусне възможността за финансиране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button