Регион

Бели гълъби и балони полетяха в небето над Симеоновград

БдениетоШест бели гълъба за всеки един от загиналите младежи в Симеоновград полетяха в небето над града. Те бяха пуснати от родителите, които изгубиха децата си преди година в жестоката катастрофа на Великден.

Близки и приятели на Яница, Мелин, Гошо, Евгени, Красимир и Трифон се събраха на мястото, където те бяха прегазени. 370 дни след трагедията присъда за шофьора Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му дал колата в злополучната нощ, все още няма. Следващото заседание по делото е насрочено за 3 май и то вероятно ще бъде последното.

Родителите на загиналите младежи се надяват съдът в Хасково да постанови максималната, предвидена по закон присъда от 15 години лишаване от свобода.

Година след трагедията родителите продължават да настояват за по-сурови наказания за шофьорите, които убиват на пътя след употреба на алкохол. Вече са получили уверение, че наказанието от 15 години ще бъде увеличено с 5. Това е каузата, която ни крепи, споделиха пред Haskovo.info родителите. Така те се надяват да помогнат да има по-малко разплакани майки и бащи, защото по-тежките наказания според тях ще променят самосъзнанието на шофьорите.

В края на бдението тази вечер в небето полетяха и десетки бели балони, на които хората от Симеоновград написаха своите послания към жертвите. А белите гълъби останаха на кръжат над лобното място на децата.

Бдението
Бдението

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button