Хасково

Рона обраха наградите на „Дъга от таланти“

Рона7 първи, 10 втори и 7 трети места завоюва балетна формация „Рона“ на фестивала „Дъга от таланти“ в Пловдив.

Формацията танцува в стиловете съвременни танци, характерни танци, класически балет, хип хоп и бели денс. Делина Тенчева се окичи със златен и сребърен медал в класика и характерен танц, Виктория Ламбрева – със златни медали в характерни и бели денс и сребро при хип хопа. Ивет Иванова спечели 2 бронзови медала в стиловете хип хоп и бели денс, Антония Колешева и Марина Маврова бяха отличени със сребро.
„Най-приятната изненада и жест към нашия балет беше участието на Ива Парапанова, която е студентка 3-та година в София и дойде специално за участието на фестивала в Плодвив“, разказа хореографът Милена Налбантова. Тя се сдоби със сребърен медал сред 10 конкурентки в нейната категория.

С голям успех се увенчаха дуетите на Виктория Ламбрева и Надя Иглева в характерни танци и бели денс и на Марина Маврова и Теодора Краева в бели денс. Слин Ариф заедно с Виктория Ламбрева станаха втори във стил хип хоп. Габриела Петрова, която също вече е студент в Пловдив се включи в танцовата надпревара и в дуета си с Марина Маврова спечелиха второто място в характерни танци. 

Танците Цигански сърца на най- малките впечатли всички в залата, а журито ги награди с купа за второ място. Индийският танц на големите завоюва купа за 1 място. За цялостното си представяне балетна формация Рона получи и Гранд При.

Тази вечер Ивет Иванова ще участва в полуфиналите на шоуто „България търси талант“. От балета се надяват на голямата подкрепа от хасковлии, за да видим Ивет и на финала.

Рона
Рона

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button