Любопитно

Баба Дамяна празнува 100-годишен юбилей на Коледа

Баба Дамяна Миткова от димитровградския квартал „Марийно“ празнува 100-годишен юбилей на Рождество Христово.

Тя е родена още преди да е създаден Димитровград в тогавашното село Марийно. Дамяна има жива една дъщеря Йорданка на 68 г. и двама внуци – Дамян на 35 г. и Трифон на 45 г. Синът й Латьо е починал през месец март тази година.

Баба Дамяна е родена в бедно семейство на животновъди. Най-голямата е от четири деца. Детството й е трудно. Помага на своите родители за отглеждането на по-малките си братя и сестра. През лятото е на нивата, а през зимата е вкъщи – преде, тъче, върши домакинската работа. Семейството е изключително задружно.

СтолетницаЗавършва основното си образование в Марийно. Омъжва се през 1944 г. и ражда три деца, едното от които умира на 6 месеца. Развежда се през 1965 г. Отглежда сама двете си деца. Работи като чистачка в училището, а по-късно в автобаза на Марбас. Строи сама втория етаж на къщата, в която живее и до днес. Отгледала е и двамата си внука. Изключително работоспособна и човек, който помага на хората. Лее куршуми.

СтолетницаКметският наместник Таня Радичева поднесе на рожденичката икона на Света Богородица и поздравителен адрес от името на кмета Иво Димов. Внуците я изненадаха с торта и шампанско. Столетницата си пожела спокойни старини.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button