Регион

Коледарска група от Жълти бряг събра 860 лв. за Рени

Коледарска група събра на Рождество Христово 860 лв. от жителите на стамболовското село Жълти бряг.

Средствата са за лечението на 23-годишната Рени. Парите вече са в дарителската кутия, която е при една от дървените къщички на площад „Свобода“ в Хасково, където на Коледа се правят благотворителни фотосесии за Рени, съобщи за Haskovo.info Елена Стайкова, която е организирала коледарската група.

„Когато научих за страшната болест на Рени, която е почти на моята възраст, организирах група от 4 момченца коледари и 8 момичета. Те са на възраст между 13 и 22 г. Всички бяхме облечени с народни носии, благославяхме за здраве и берекет. Обиколихме цялото село. Всеки даваше колкото има възможност, като някои даряваха доста големи суми, а други по-малки. Съвсем малка част от хората знаеха, че всъщност парите ще бъдат дарени“, разказа Елена, която коледува от 7-годишна, но никога досега не е събирала такава сума. „Явно на Коледа се случват чудеса“, вярва организаторката на коледарската група, зарадвала възрастните хора в селото.

КоледариHaskovo.info припомня, че за страдащата от онкологично заболяване хасковлийка се провежда голяма благотворителна кампания „ПоДари живот на Рени“.

Дарителска сметка: BG34STSA93000030491428
титуляр: Ренета Николаева Храмова
Сметка на съпруга на Рени: BG13FINV91501017492256
Алекс Здравков Храмов – съпруг на Рени
Кампания за дарения PAVELANDREEV.BG –>> https://bit.ly/47WwaDr
Благотворителен базар във Фейсбук PAVELANDREEV.BG – https://bit.ly/4aoeWAk
Общи условия по плащанията за платформата PAVELANDREEV.BG –>> https://bit.ly/3iejOS9
ПейПал – help_reni@yahoo.com

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button