Любопитно

Ивайловград отново влезе в книга за туризъм

Забележителностите на община Ивайловград са описани отново, този път в „21 уикенда“ – втората книга от една поредица на журналиста Пламен Старев и фотографа и оператор Кристиан Минчев.

Авторите показват родните общини така, както те ги виждат: с важните събития от тяхната история, със забележителното им културно-историческо наследство и със запазени обичаи, традиции и характерна кухня.

Миналата година излезе от печат първата им книга – „17 Уикенда“. В нея бяха представени 17 общини. Сега са добавени още 21.

КнигаИвайловград фигурира с известната Вила „Армира“ – уникален образец на римската провинциална архитектура и изкуство на Балканите със световна значимост. В общината има няколко крепости, които са били сред най-значимите за своето време, които тепърва ще добиват световна слава, като Бялград, Балък дере, Лютица, отбелязва творческият тандем.

В новата книга са представени интересни факти от историята на общините, някои от които са познати само на ограничен кръг научни работници. На националната карта на културно-историческите ни забележителности се добавят нови обекти, които със сигурност ще предизвикат любителите на пътешествия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button