Регион

Държавната лаборатория на Капитан Андреево се очаква да заработи през януари

Държавната лаборатория за изследване на пестициди на граничния пункт „Капитан Андреево“ ще заработи в началото на следващата година.

След отстраняването на частната лаборатория, всички проби все още са превозвани и изследвани в София. Това забавя процеса, но въпреки това от земеделското министерство са категорични пред БНР, че в последните месеци капацитетът на лабораторията в София е увеличен и сега там могат да бъдат изследвани 80 проби за денонощие при 50 възможни преди.

Увеличен е и броят на проверяваните камиони – до 500 за едно денонощие. От ведомството са категорични, че въпреки съдебната сага на пункта няма да се върне „Евролаб“, а там ще застане държавата.

За целта е прието изменение на законодателството, според което на граничните пунктове в страната частни оператори няма да имат право да изграждат лаборатории за нуждите на официалния контрол. Подобни изследвания ще може да прави само държавата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.12.2023 11:02 11:02

Ха ха ха хаааа
Той Държава няма бе
Всичко е пропаганда за Простия БГ народец
Системата НАШ ЧОВЕК работи с пълна сила

Анонимен
Анонимен
16.01.2024 16:13 16:13

Та година ли или по-следващата ще заработи

Back to top button