Хасково

65% от новородените в областта – извънбрачни

БебетаБлизо 2/3 от новородените през 2011 в областта са извънбрачни, т.е. към момента на раждането майките им не са имали сключен граждански брак, съобщиха от Териториалното статистическо бюро. Това не е новост. Тази тенденция се забелязва от няколко години насам.

Общият брой на ражданията в областта е 2250, като живородените бебета са 2232. Броя на момчетата е с 42 повече от момичетата.

Най-много са родените бебета в Хасково – 905. Следват Димитровград (424), Харманли (232) и Свиленград (199). Новородените в Симеоновград са 119, което е повече отколкото общия брой на проплакалите в Стамболово, Минерални бани и Маджарово.

Коефициентът на раждаемост в областта е 9,1 на хиляда, за Южен централен район той е 9,5, а за страната – 9,6.

Смъртността в региона обаче е значително по-висока от средната на страната. За хасковска област коефициентът е 24,9 на хиляда срещу 14,7 за България. Според статистиката умрелите хасковлии през 2011 година са 3840.

Средната продължителност на живота в региона е 74,13 години. Според цифрите жените живеят средно до 77,87 години, което с цели 7 години повече от мъжете.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button