Регион

Интензивен трафик към Турция, голямото чакане ще е след Нова година

Интензивен e трафикът по границата с Турция в последния работен ден за годината.

Част от пътуващите отиват на разходка до близките градове и Одрин, а други да изкарат празниците в Южната ни съседка.

На няколко пъти през деня се образуваха струпвания по гишетата от българска и турска страна, но чакането не е дълго, споделиха пътуващите.

Дълго чакане обаче се очертава на прибиране след Нова година, тъй като 1/3 от напусналите страната преди Коледа все още не са се прибрали обратно. Заедно с пътуващите на юг сега се очаква всички да се завърнат след първи януари.

Данните на Гранична полиция сочат, че между 23 – 27 декември от България към Турция през „Капитан Андреево“ са напуснали 30 000 превозни средства с 82 000 пътници. За същия период към България са преминали 20 000 превозни средства с 48 000 пътници.

Haskovo.info припомня, че през седмицата отпадна забраната за преминаване пеша на граничните пунктове с Турция. Тя беше въведена от валията на Одрин като предпазна мярка по време на ковид пандемията.

Намалява и броят на преминаващите през „Капитан Андреево“ камиони през последните дни. От средно 3 000 камиона на денонощие за последните 24 часа броят има е 2 352.

Властите в Одрин отмениха забраната за преминаване на пешеходци през граничните пунктове

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button