Хасково

В МБАЛ – Хасково премахнаха метастази от гръбначен мозък

д-р Филипов и д-р КаравасилевПоредната уникална за Хасково операция бе направена вчера следобед в Неврохирургичното отделение на Многопрофилната болница – премахване на метастази на гръбначен мозък.

„Става въпрос за 50-годишен мъж, който е с увреждания“, разказа за Haskovo.info д-р Делчо Каравасилев. Пациентът е лежал в бившия Тубдиспансер. Правени са му изследвания за туберкулоза и карцином на белия дроб, но впоследствие му се парализират долните крайници. Мъжът е изписан и отива на преглед при д-р Каравасилев, който го приема в отделението със съмнение за тумор. 

Вчера мъжът е опериран от д-р Румен Филипов и д-р Делчо Каравасилев. След близо 4-часова интервенция метастазите, които били обхванали гръбначния мозък на пациента, са премахнати. 

„Чакаме сега резултатите от хистологичното изследване, което ще покаже къде е първичния причинител на заболяването“, обясни д-р Каравасилев. 

Това е петата операция в новооткритото Неврохирургично отделение към МБАЛ – Хасково, обобщи управителят на болницата д-р Славчо Близнаков.  С тях сме обхванали целия спектър от най-тежките операции в областта на неврохирургията – сърдечно-съдови, аневризми, мозъчен тумор, клапа на сърце на 20-дневно бебе и гръбначен мозък, уточни той.

Междувременно в хирургичното отделение на лечебното заведение бе извършен ремонт. Подменени са интензивните легла. Това се случва за първи път от години. Новите легла са модерни и имат функционалност, която ще помогне за по-доброто лечение на пациентите и по-лесната работа на персонала. Освен леглата, в част от стаите е подменена подовата настилка, а стените са освежени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Георги Христов
Георги Христов
03.05.2012 13:05 13:05

Поздравления към лекарите – д-р Филипов и д-р Каравасилев за извършената уникална операция !

Анонимен
Анонимен
03.05.2012 14:51 14:51

БРАВО ПОКЛОН ПРЕД ВАС

anonimen
anonimen
03.05.2012 17:51 17:51

bravo na doktorite.dano ima pove4e kato tqh.

Back to top button