Хасково

Четат присъдите по делото за Черния Великден днес?

ПодсъдимитеПрисъдите на двамата обвиняеми по делото за Черния Великден – Данаил Георгиев и Живко Желев най-вероятно ще бъдат прочетени още днес. По обяд започват пледоариите

Пред съда ще бъдат изслушани прокурора по делото Павел Жеков, адвокатите на двете страни, частните обвинители. Ще бъде дадено право на последна дума и на обвиняемите по делото. 

По-рано днес показания даде ученикът Йордан Господинов, който бе доведен принудително заради неявяване на предишното съдебно заседание. Оказа се обаче, че момчето не знае нищо за катастрофата. Той заяви пред магистратите, че е бил помолен от чичото на Данаил да не коментира нищо за трагедията.

Радка Господинова, която за пореден път не бе открита, бе заличена от списъка на свидетелите, тъй като съдът реши, че нейните показания не са съществени за хода на делото.

Съдия Красимир Димитров не уважи няколко искания на защитата на подсъдимите да бъда извадени от списъка с доказателствата протоколите с кръвните проби за алкохол на Данаил и Живко, да бъде направен повторен оглед на автомобила – убиец и да бъде назначена нова комплексна експертиза.

Haskovo.info припомня, че жестоката катастрофа стана на 23 април миналата година в Симеоновград минути преди Великден. Яница, Гошо, Красимир, Евгени, Мелин и Трифон бяха прегазени от Опел Вектра, шофиран с несъобразена скорост от 23-годишния Данали Георгиев.

Водачът загубил контрол над колата, ударил се е в железобетонен стълб, след което качил возилото на тротоара, където помлял групата пешеходци.

Освен Данаил Георгиев, обвиняем по делото е и братовчед му Живко, който му е дал ключовете за колата – убиец във въпросната нощ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button