Хасково

10-тият фестивал на камерния танц стартира в събота

Фестивалът на камерния танц, архивНад 10 спортни клубове от страната ще участват в започващия в събота традиционен фестивал на камерния танц. Официалното откриване е в 11,30 ч в зала „Дружба“, състезателната програма започва в 9,30. Организатори са Община Хасково, Младежкият център и Българската спортна танцова федерация. 

Хореографията и изпълненията в стиловете класически танци, модерн танц, джаз танц, български народни танци, етно шоу и латино шоу ще бъдат оценявани от Васко Димов и Галина Щерева. Главен съдия в стил танцово шоу е Синиша Веселинович, международен съдия. 

Първенците в различните стилове и възрастови групи ще бъдат отличени с медали. Купата на кмета на община Хасково ще получат най-добрите изпълнители на български народни танци и на танцово шоу.

Хасковският фест е квалификационен турнир по танцово шоу, което е атестация за конкурса. Класираните на първите три места получават правото да участват на европейското първенство в град Печ, Унгария.

Радваме се, че успяхме да достигнем 10-то издание на фестивала на камерния танц, по време на който Хасково се наслаждава на изкуството на най-добрите деца-танцьори, каза директорката на Младежкия център Елена Шопова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button