Любопитно

Андрей Андреев – Редкин посрещна 2024 година с нова книга

Димитровградчанинът Андрей Андреев – Редкин посрещна 2024 година с нова книга.

„Срещи с хора с дух и характер“ – така е озаглавен сборникът с истории на личности, оставили отпечатък в живота на автора. С повечето от героите в книгата съм израснал, общувал, живял под един покрив. Всеки от тях ми е много скъп, пише Редкин.

С различни професии и любими занимания в свободното време, преминалите през куп житейски преживелици герои от сборника разкриват интересни случки, носят от мъдростта на своето поколение, учат на ценности, неподвластни на времето.

Книга90-годишният Слави Алов увлекателно разказва как по време на бригадирското движение строил азотно-торовия завод в Димитровград. Роденият в харманлийското село Изворово Живко Грозев, живял в три епохи, на преклонна възраст се отдал на цветарството, което му носело неописуема наслада на душата.

Цветята били слабостта и на Георги Георгиев от село Капитан Андреево, който облагородил терена около блока, в който живеел в Пловдив. Маргарити, хризантеми, борчета и кестени засадил той на мястото на натрупаните строителни отпадъци. Ангел Величков, родом от Любимец, пък бил съученик с големия актьор Стойчо Мазгалов. Двамата мечтаели да учат актьорско майсторство. Ангел подготвил за изпита монолога на Хамлет, но баща му отрязъл тези мераци.

Сред събеседниците на Редкин има любител на автографи, събрал стотици тетрадки с подписи на известни персони, готвач в кухнята на Народното събрание, майстори на гайди и на самари, кошничари, колекционер на стари оръжия, пазители на местната история, военни, спортисти. Някои от тях са си отишли от този свят. На страниците на книгата са останали техните послания: „Живей ведро с настоящето и никога не се страхувай от бъдещето“, „На този свят сме да правим добро“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button