Регион

Димитровград с протестно писмо до МРРБ заради малкото одобрени за саниране блокове

Община Димитровград подготвя протестно писмо до МРРБ заради одобрените едва два блока за саниране по Националния план за възстановяване и устойчивост, съобщи кметът Иво Димов.

Според градоначалника димитровградчани са ощетени и настоява за проверка и преразглеждане на документите на всички 56 блока, кандидатстващи за финансиране. Димов уточни, че неговият екип е работил с месеци, за да бъдат подготвени изрядни документи. Недоволство имало и от други общини с малко одобрени блокове, като Стара Загора и Смолян, както и от Камарата на строителите, които също възнамерявали да пускат протестни писма.

„Това което се случи не е нормално и е подигравка с усилията на хората, които се надяваха на одобрение. Нека в министерството си направят проверка и установят какво се е случило. Според мен единственият правилен вариант е МРРБ да преразгледа и оцени наново подадените проектни предложения“, посочи Димов, който допълни, че горчивината в него, администрацията и хората е голяма.

„Доверието по провеждане на процедурата е сринато тотално. Това което стана е недопустимо и МРРБ трябва да направи необходимото. Предварително имаше определен лимит за отделните общини на база населението и нашият беше около 30 млн. лв., които щяха да стигнат за около 15 блока. Какво се е случило не знам, но нека направят проверка и този въпрос да бъде изчистен колкото се може по-скоро“, призова Иво Димов.

Haskovo.info припомня, че в Хасково по Националния план за възстановяване и устойчивост бяха одобрени 11 блока, а в резервния списък попаднаха 43.

Отпуснаха 5.6 млн. лв. за санирането на 10 блока в Хасково, още 11 ще се ремонтират по ПВУ

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданин
Гражданин
04.01.2024 17:35 17:35

А Хасково какво чака? Колко средства бяха предвидени по този проект за всяка община и колко са отпуснати? Къде са останалите пари? Ето това, уважаеми разследващи журналисти, трябва да откриете и да ни осветлите!

Анонимен
Анонимен
05.01.2024 7:42 7:42

Айде молим,оставете всичко за софиянци,че то една джунгла е там,мани ,мани.Уж столица,а най мизерният град в България.А и там са най големите гладници.Заради тях сме посрещани с ,,Добре дошли балкански Ц… ни.

Back to top button