Хасково

Музиканти и художници от читалище „Заря“ с призове от конкурси

ОНЧ Заря3 първи, 4 втори, 4 трети места и куп поощрителни награди спечелиха възпитаниците на Музикална школа „Манол Иванов“ към ОНЧ „Заря“ от Националния конкурс за изпълнителско майсторство, който се проведе в Димитровград.
Възпитаниците на школата са се състезавали в категориите пиано, цигулка, акордеон, китара, камерни състави и естрадно пеене.

С призове се похвалиха и от школата по приложни изкуства „Колорит“. Три от възпитаничките й са заели І, ІІ и ІІІ място във втора възрастова група в конкурса „Не на цигарите“. Първа стана Никол, която е изобразила на творбата си жена, пушеща цигари, а в ръката си държала кутия с нейното дете вътре. Трите момичета отиват на националния кръг на конкурса, от където се надяват и тази година да се върнат с награди.

Междувременно утре ОНЧ „Заря“ ще е домакин на VІ Празник на младия талант. 8 школи от Асеновград, Харманли, Свиленград, Чирпан, Сливен, Хасково и село Ягода ще си дадат среща в Хасково, за да си сверят часовниците, каза секретарят на читалището Александър Милушев. „Целта ни е да видим кой до къде е стигнал, за да можем успешно да подготвяме децата за кандидатстване в музикални училища“, уточни той.

ОНЧ Заря ОНЧ Заря

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button