Хасково

Вандали опоскаха подлеза на гарата за железа

ПодлезътВандали са разбили тотално подлеза до жп гара Хасково. Сигнал за това подал началникът на станцията, след като служителите там снощи чули шум от към съоръжението.

Вероятно става въпрос за група роми, чиято цел са били металната арматура и кабелите, коментираха днес работещи в района.

При „акцията“ си вандалите разбили тавана на подлеза и отмъкнали желязната арматура, която успели да изтръгнат. Празни са и гумените уплътнения на кабелите в подлеза. 

ПодлезътСъоръжението е занемарено от години и почти не се използва. То беше в окаян вид и преди снощното му досъсипване, коментираха пред Haskovo.info хората в района, които предпочитат да пресичат оживения булевард „Съединение“ с риск за живота си вместо да минават под него.

Община Хасково няма възможност и средства да поддържа този тип съоръжения, коментираха от администрацията на въпрос на Haskovo.info защо състоянието на подлеза е такова. От дълго време се правели опити подлезите в града да бъдат отдадени на концесия, но кандидати нямало, обясни пресаташето Бояна Тодорова. 

След разбиването на подлеза, от общината ще изпратят технически лица, които да направят оглед и да преценят какъв тип обезопасяване е нужно да бъде извършено, допълни Тодорова.

Подлезът Подлезът
Подлезът Подлезът

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Наблюдател
Наблюдател
04.05.2012 16:40 16:40

А уж НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ ни пази!

...
...
04.05.2012 16:52 16:52

Полицията няма начин как да не знае тази групичка „вандали“ като не малко пъти роми с метало търсачи са копали по жп-линията на хасковската жп-гара , защо само ги прибират за по 30 -40 мин и пак ги пускат на свобода и от къде нон-стоп се сдобиват с метало-тръсачи като уж им ги вземат … нека се направи нещо по този въпрос да се наложат някъкви големи глоби или нещо друго ги накарат да правят … едно време защо го е нямало това нещо така да правят ,защото са имали страх от полицията може би или са ги пращали да чукат камъни … ааааааа докога ще ни се качват на главата тези набелези…

Анонимен
Анонимен
04.05.2012 20:22 20:22

Г-н Кмете,в Хасковските подлези може може човек да се обеси,да ги ползва за тоалетна / в Орфей/но не ипо предназначение.Целия център с празни магазини,Вие търсите концесионер за подлеза.Подлезите час по скоро трябва да се запечатат,особено този в Орфей,нали ни ОБЕЩАХТЕ.И се поинтересувайте тази Г-жа Тодорова каква ПИ АР може да ви бъде,та тя е жива СЕЛЯНКА отвсякъде.

Back to top button