Хасково

Празничната седмица на ПМГ започна с откриване на мемориална плоча

ПМГМемориална плоча на акад. Боян Петканчин – патрон на хасковската математическа гимназия бе официално открита днес. С това събитие елитното училище постави началото на празничната седмица по повод 40-годишнината от създаването на школото.

„Тази плоча е символ не само на делото на акад. Боян Петканчин, но и на нашата гимназия. И на всеки един патронен празник от тук нататък тази плоча ще е мястото, където ще стоят неувяхващите цветя, израз на благодарността„, каза в словото си директорът на математическата гимназия Тодорка Милева. 

„40 години ПМГ е водещо училище в страната и региона. За 40 години повече от 4000 ученици са завършили гимназията. За 40 години хиляди спомени са съхранени в паметта на нашите възпитаници“, подчерта още в словото си Милева. 

Празничната седмица на ПМГ продължава и утре с Ден на отворените врати. На 9 май в гимназията ще има Ден на ученическо самоуправление. Тържественият концерт по повод юбилея ще е на 11 май от 18 часа в ОНЧ „Заря“. Час по-рано ще бъде открита фотографска изложба на възпитаниците на школото.

ПМГ ПМГ
ПМГ ПМГ

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button