Хасково

Хасковската болница с ангиографски апарат до 100 дни

Подписването на договораДоговор за доставка на ангиогарфски апарат подписа днес управителят на МБАЛ – Хасково д-р Славчо Близнаков. „Получихме чудесно предложение, защото срокът на изплащане на апарата е за повече от 5 години, което е по силите на болницата. Той е на топ ниво и с него можем да си позволим не само работа със сърцето, но и каротинни, мозъчни и периферни съдове„, коментира Близнаков.

Стойността на новата придобивка ще е 1,5 млн.лв. без ДДС.

Днес в областната болница паралелно с подписването на договора върви и работна среща, на която архитекти, конструктори, проектанти, строителни инженери и инженери – медицинска тахника умуват къде и как ще бъде разположен ангиографският апарат, тъй като трябва да бъдат избегнати всички проблеми.

Подписването на договора

д-р Орлин Радев

„В цялата област никога не е имало такъв апарат, още повече, че той тепърва ще бъде произведен. Ние няма да купуваме техника, която е залежала в някой склад“, подчерта управителят на МАБЛ – Хасково. След като апаратът бъде доставен предстои сертифициране, набавяне на необходимите разрешителни и сключване на договор със здравната каса, за да може в Хасково да заработи отделение по инвазивна кардиология.

Негов началник ще бъде д-р Орлин Радев. Той е завършил „Медицина“ в София. От 2001 до 2009 година е работел в Националната кардиологична болница, където е сертифициран като инвазивен кардиолог. Към настоящия момент работи в „Пирогов“.

„Решението ми да дойда и да работя в Хасково произтича от няколко фактора – първо болницата осигурява прекрасен нов ангиографски апарат и второ – професионално предизвикателство е да прокарам тази дейност в региона“, коментира д-р Радев. Целта е хората да получат ново качествено обслужване, особено онези пациенти които имат нужда от спешно кардиологично лечение“, допълни специалистът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button