Хасково

Ученици и униформени проверяват на пътя

Детска полицейска академияСъвместна проверка на ученици и полицаи се проведе днес в Хасково. На ул. „Стара планина“ екипът от малчугани и униформени проверяваше изрядността на шофьорите.

Инспекцията премина за броени минути, колкото малчуганите да видят как се спират колите, какви документи се изискват, поставени ли са коланите и къде се намират детските обезопасителни столчета.

Инициативата е част от обучението в Детска полицейска академия. Тази година тя включва 5 групи ученици от Хасково, Любимец и Свиленград.

Детска полицейска академияДецата преминават 12 занятия – теоретични и практически. Първото практическо занятие на хасковските малки полицаи е било в полицията, където децата са посетили ареста, стаята за разпознаване, лабораторията за химически вещества и наркотици, стаята за снемане на отпечатъци и Детска педагогическа стая.

Второто практическо занятие бе днес на пътя, а третото предстои в пожарната.

Както всяка година, така и тази ще има финално състезание, в което участие ще вземат всички групи от областта. То ще се проведе на 16 май на на учебната база на полицията на Кенана.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gffgcc
gffgcc
07.05.2012 21:18 21:18

za6to nqma pove4e snimki

Back to top button