Хасково

Няма кандидати за парковете Лебеда, Ликуша и Илинден

ТъргътЕдва 11 кандидати се явиха днес на търга, обявен от община Хасково, за отдаване на концесия на 11 от парковете в Хасково. Те обаче бяха подали документи за 8 от зелените площи. 

За „Лебеда“, „Ликуша“ и „Илинден“ нямаше кандидати.

Двама бяха желаещите да вземат на концесия за срок от 10 години парк „Добруджа“. Това са Хачик Тютюнджиян и Златка Георгиев. Фирма Асо 74, представлявана от Алдин Хаджиев пък ще се опита да се пребори за паркчето на ул. „Добруджа“ до Детска градина №2. Конкурент на търга му беше настоящият наемател ЕТ „Ники“ – Николай Николов.

Двама бяха кандидатите и за парк „Овчарски“ – „Парадайс“ и „Елит стар 666“. Оказа се обаче, че управителят на втората фирма бе попълнил проекто – договора за наем и в него бе вписал ценовата оферта, която трябваше да бъде в запечатан плик. Така той бе отстранен от участие в търга.

Търгът

Участниците

За останалите 5 парка имаше само по един желаещ. Комисията ще оценя ценовите оферти, идейния проект и инвестиционната програма за парк „Хисаря“ на фирма ЗАРС, представлявана от Емил Кисимов, за озеленената площ източно от ОУ „Св. Иван Рилски“ на „Плато консулт“ ООД, за парк „Бяло море“ на СД „Тодорови и сие“, на парк „Брезите“ на „Мик“ ООД  и за парка в кв. „Болярово“ на ЕТ „Дани“ – Йорданка Христова.

Резултатите от търга ще станат ясни до седмица.

Haskovo.info припомня, че търгът за отдаване на концесия на парковете в Хасково през февруари бе анулиран. Причина за това станаха нередности, които са се случиха по време на явния търг. В коридора е имало договаряне, изнудване и искане на пари между участниците в наддаването. Това наложи провеждането на нов тръг, който този път беше таен – ценовата оферта на всеки участник бе в запечатан плик.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
a
a
07.05.2012 22:31 22:31

е как да има кандидати, с условията които искат от Общината.

Един от джунглата...
Един от джунглата...
08.05.2012 9:00 9:00

До Диана Николова,с молба.Мадам Николова,на светофара на ул.Г.Кирков и ул.Дунав на ъгъла се намира блока на МВР и Мл.Гвардия,този блок е със осем входа.Четири откъм Г.Кирков,два откъм Дунав отвътре и още други два на горната пресечка.Осем входа по осем етажа,по три апартамента на етаж,средно по четири човека в апартамент прави-около 900човека от които поне половината деца.Елате снимайте отзад зад блока да видите каква джунгла е,треви,храсти,боклуци,няма общината да се замисли за това,няма кой да напръска против паразити и т.н.Да направи нещо за тия деца и хората а иначе мястото е около 6-700кв.м.Иначе може да се направи сметка и колко пари падат на общината от данаци и смет от това голямо село с джунгла в центъра на град Хасково,елате и снимайте с моба от живущи в това СЕЛО.

sto
sto
11.05.2012 18:05 18:05

В началото на годината търговете се провалиха, бил явен!?!?!?!? Ами сега като е таен…. да не би да не е ясно кой и как ще спечели „заплютото“ си паркче. Не ви ли е ясно хасковлии, че доносници, измамници и настоящи съветници, приближени плътно до кмета, си отхапват парчета от кокала и то колкото си поискат. Така и „великия воевода“ – съветник Кичуков, за да се измъзули от хорските погледи, тури на преден план майката на жена си- 75-год.баба Златка Офилова! И така, изведнъж забогатялата 75-годината баба реши, ей така да стане арендатор на парк и то не къде, ами в центъра на града – арменското паркче, кафенце да продава. Нищо лошо, ама отде толкоз парички , бре хора! Или както казват хората – кай си зет , ще яде мед! Е Бог да ги поживи таквизе хора, а пък и тез дето ги придържат та д–-то да лиж–––ат!!!!

гражданин
гражданин
11.05.2012 22:35 22:35

А защо ли се провалиха????
Забогатялата Бизнес Баба на гр.Хасково -75 годишната Златка Георгиева Офилова с фирма „ДЕЙЗИ – ОФИЛОВА“ ЕООД не е била готова с регистрацията на фирмичката си.

гражданин
гражданин
11.05.2012 22:39 22:39

а всъщност, КОЙ стои зад всичко – съветник Кючуков!!!
Интересно – същият е Председател на „Постоянната комисия по предотвратяване и разкриване конфликт на интереси в Община Хасково.

гражданин
гражданин
11.05.2012 22:43 22:43

това не е ли конфликт на интереси?
Жена му пък е в „Почивно дело“ към Община Хасково. Всички ги е наредил някъде, сега и бабичката е наред да стане бизнес дама.
Наяждане няма този Кючуков.

a
a
12.05.2012 9:22 9:22

нека да вземат да ги поразследват тези наши общинари.
И Сметната палата трябва да се поразрови и да види как тази бабичка има толкова пари

Анонимен
Анонимен
12.05.2012 10:20 10:20

Вижда се, че последните няколко коментара са написани от един и същ човек. Няма нищо нередно в това възрастна жена да е собственик на фирма. Това е масова практика и има своите обяснения, които няма да описвам, защото не са малко.

Back to top button