Хасково

Малката Донна записа първата си авторска песен

Донна8-годишната Донна от формация „Тракийка“ към ОУ „Св. Климент Охридски“ записа първата си авторска песен. Текстът е на ръководителят на формацията Анета Балтова, а музиката и аранжиментът – на Димчо Делев.

Засега не можем да запишем видео клип на песента, тъй като нямаме достатъчно средства, но хасковлии ще могат да я чуят по време на Националния събор на народното творчество „Китна Тракия“ на Кенана“, съобщи Анета Балтова. Песента на Донна ще прозвучи и на международния фестивал в Турция в края на май, на който формация „Тракийка“ ще представя не само Хасково, а и България.

Както Haskovo.info вече писа липсата на пари за малко не лиши хасковските млади таланти от участие на международния фест. Тогава от „Тракийка“ разпратиха 34 писма до хасковски фирми, но никоя от тях не се отзова на молбата за помощ. Софийски бизнесмени все пак са намерили време и възможност да спонсорират заминаването на хасковските деца за Турция. Въпреки това са нужни още 700 лева за заминаването.

Въпреки трудностите децата от формация „Тракийка“ продължават да работят и да печелят награди. Само преди дни Джани спечели първа награда и статуетка на провелия се в Димитровград Национален конкурс за изпълнителско майсторство, ученичката от класа по пиано Рая Манчева пък взе първа и втора награда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button