Любопитно

Поетесата София Милева на страниците на училищен вестник в Париж

Поетесата София Милева от Хасково е специален гост в новия брой на училищния вестник „Вазовчета“ в Париж. Той е издание на Българското неделно училище „Иван Вазов“ във френската столица.

На три страници е поместено интервю със София Милева, а също нейни стихове. Поетеса и преподавател по българси език и литература, тя пише от студентските й години. Автор е на четири поетични книги: „Грехопадение“ (2019), „102 минути“ (2020), „Събуди ме, когато“ (2021) и „Лошо настроение“ (2023).

Носител е на над четиридесет национални и международни награди за поезия, припомня Haskovo.info.

ПоезияЕлектронният вестник „Вазовчета“ е дело на участниците в студиото по журналистика и творческо писане в българското просветно средище. Новогодишното изданието съдържа и информация за предстоящия Международeн литературен конкурс „Вълшебното перо“ по случай 10-годишнината на българското неделно училище.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button