Регион

Изложба на графики, вдъхновени от поезия в Димитровград

Изложба, илюстрация„Поетични послания“ се нарича изложбата, която се открива днес в димитровградската Художествената галерия „Петко Чурчулиев“ по повод Дните на поезията.

Подредени са 30 графики от фондовете на художествените галерии в Димитровград, Стара Загора и Хасково. Представени са 16 от най-значимите български художници: Светлин Русев, Любен Диманов, Стоимен Стоилов, Стоян Стоянов, Стоян Цанев, Дечко Узунов, Юли Минчев, Златка Дъбова, Румен Скорчев и др. В работите им пулсира неповторим артистизъм и емоция, казва уредничката Надежда Стойчева.

Творбите са от края на 60-те години на ХХ век до началото на новото столетие. Най-старите са две акварелни рисунки на Дечко Узунов, вдъхновени от поезията на Павел Матев. Димитровградската галерия, която тази година навършва 50 години от своето създаване, показва литографии на Светлин Русев по стихове на Костантин Павлов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button