Регион

Бездомници преживяват зимата на улицата в Димитровград

Двама от регистрираните бездомници в Хасковска област преживяват на улицата може би най-мразовитите дни на зимата.

8 са регистрираните хора без подслон в региона, като петима вече са в Центъра за временно настаняване в Димитровград. За един мъж е било осигурено жилище в харманлийско село, но е починал.

Към момента мъж и възрастна жена са на улицата в Димитровград. Двамата отказват да бъдат настанени в Центъра в града, съобщиха за Haskovo.info от Регионална дирекция „Социално подпомагане“.

Докато мъжът бил адекватен и си намирал временен подслон за през нощта, то възрастната жена замръквала завита с одеяло, свита в някой ъгъл по централните димитровградски булеварди.

След многократни опити на социалните да я убедят да постъпи в Центъра, сега се изчаква решение на прокуратурата за нейното принудително настаняване, защото с поведението си вече е опасна за себе си, допълниха от институцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасково
Хасково
09.01.2024 21:29 21:29

Помогнете си сами ,за да ви помогне и бог

Анонимен
Анонимен
09.01.2024 21:38 21:38
Отговор до  Хасково

Ако сте на техния зор и хал,едва ли така ,ще реагирате.

Мъдев, Ташко
Мъдев, Ташко
10.01.2024 10:48 10:48
Отговор до  Хасково

Селския тъпанар

Back to top button