Хасково

Тройна експертиза решава делото за глобата от 5000 лв. за мотопистата

Делото

Пламен Георгиев

Нова тройна експертиза бе назначена днес по делото на община Хасково срещу РДНСК. Администрацията оспорва глобата от 5000 лева за това, че подстъпите, свързващи главния път с мотопистата са незаконни. Експертизата трябва да определи дали подходите към мотопистата са законни и кога са построени. 

На същите тези въпроси отговори днес експертизата от вещото лице инж. Татяна Мирчева. Адвокатът на общината Иван Иванов обаче поиска тя да си направи отвод, тъй като на миналите местни избори е била кандидат за кмет на село Конуш от БСП и се е съревновавала с кандидата на Коалиция „За Хасково“ и може в нея да има натрупан негативизъм, който да повлияе на работата й. 

Делото

Иван Иванов

В същото време Иванов представи друга експертиза. Тя отговаря на същите въпроси, но е изготвена от инж. Гергана Кривошапкова от Пловдив. Документът е бил приет от Административен съд по друго дело за мотопистата, която коренно се разминавала с изводите направени от инж. Татяна Мирчева. 

Съдия Пламен Георгиев не прие като доказателство новата експертиза, обяви искания отвод за неоснователен и прие експертизата на хасковския специалист. Заради внесените съмнения обаче от страна на адвокат Иван Иванов назначи тройна експертиза, в изготвянето на която да участват и двете вещи лица – Татяна Мирчева и Гергана Кривошапкова.

Делото

юрисконсулт Узунов

Междувременно в залата днес бяха разпитани петима свидетели. Трима от тях бяха служители на РДНСК. Те обясниха, че през август миналата година са направили проверка на мотопистата по сигнал от областно пътно управление след сформиране на Междуведомствена комисия, инициирана от Областна администрация. Те са констатирали незаконен строеж – двете пътни връзки към мотопистата и земно-насипна площадка с размери 100х150 метра.

Показания дадоха и бивши състезатели и организатори на мотосъстезанията през 80-те години – Димчо Латев и Веселин Траянов. Двамата бяха категорични, че и тогава и сега подходите към мотопистата са си едни и същи и нещо не се е променяло през годините.

Мъжете бяха донесли и снимков материал, брошури и книжки, в които бяха вписани и техните постижения. „И аз съм шампион с баскетболния отбор „Компакт“ през 96 година, но това не е предмет на настоящото дело“, контрира ги съдия Пламен Георгиев, който отложи делото за 12 юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button