Регион

Влезе в сила присъдата на Тодор Караиванов за подкуп

Влезе в сила присъдата на бившия шеф на митницата в Свиленград Тодор Караиванов, съобщават от Хасковския окръжен съд.

Той е признат за виновен за получени подкупи в периода от началото на октомври 2014 г. до 28 януари 2015 г. Става въпрос за 600 евро и 1600 лв. приети от двама мъже.

Първоначално хасковският съд му беше наложил ефективна присъда от 4 г., 5000 лв. глоба и 6 г. лишаване от право да заема длъжност в държавната администрация.

С решение на Върховен касационен съд наказанието беше намалено на 3 г. условно с 5-годишен изпитателен срок, а лишаването от право да заема държавна служба – на 5 години.

Хасковските магистрати признаха Караиванов за виновен и по второ обвинение, че на 28 януари 2015 г. е получил 10 000 евро и го наказаха с 2 г. затвор. С решение на Апелативен съд – Пловдив наказателното производство за това престъпление е прекратено, поради изтекла абсолютна давност, допълват от ХОС.

ВКС отмени ефективната присъда на Тодор Караиванов и му наложи условна

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Рашко
Рашко
11.01.2024 17:05 17:05

Шенген ли? Правосъдие ли?Реформа?
НАРОДЕ !!!
В Иран щеше да виси на митницита на крана ,за назидание и на следващия който заеме поста да му е ясно какво го чака ако взема….

Back to top button