Спорт

Атлет №1 стартира годината с нова техника и победа

Атлет №1 на България за 2023 година Божидар Саръбоюков от „Хеброс“ (Харманли) започна годината с победа на международния турнир „Академик“ в София.

Европейският сребърен медалист за юноши от миналата година се наложи в сектора за скок дължина при мъжете с постижение от 7.87 метра. Възпитаникът на Димитър Карамфилов постигна пози резултат още в първия си опит. В другите си и успешни опити днес националният рекордьор за юноши в зала и на открито се приземи на 7.84 м и 7.79 м., съобщава sportal.bg.

Това беше и първо състезание за Саръбоюков с нова техника. По-рано той и треньорът му казаха, че още след Световното в Будапеща през август са започнали да тренират за скокове с двойна ножица.

Личният рекорд на Саръбоюков в зала е 7.97 м от Европейското първенство в Истанбул през март миналата година, а на открито има 8.22 м от Европейското за юноши в Йерусалим.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button