Хасково

Хасково домакин на Националното състезание по горски многобой

Горски многобойНационалното състезание по горски многобой, на което Хасково е домакин, бе открито официално днес. Домакин на събитието е Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен ІІ“. В надпреварата, която ще се проведе утре на Кенана, ще вземат участие 8 отбора. Освен представителите на хасковската гимназия, в състезанието ще се включат отборите на  Техникума по горско стопанство град Кралево, Сърбия, ПГГСД „Стефан Божков“ – Батак, ПГГС „Христо Ботев“ – Велинград, ПГСГСТ „Никола Вапцаров“ – Чепеларе, Лесотехническа професионална гимназия – Берковица, ПЛТГ – Банско, ПГГСД „Сава Младенов“ – Тетевен.

Директорът на ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ Александър Батимов пожела конкуренцията между отборите да е достойна. „Сигурен съм, че утре всеки от вас ще покаже най-доброто на което е способен. Чудесно е, че състезанието ще се проведе пред представителите на бизнеса, Лесотехническия университет – София и Аграрния университет – Пловдив“, каза началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов.

Държавният експерт от Министерството на образованието Маргарита Гатева също поздрави участниците. „Това е най-смелото, най-мъжкото и най-достойното състезание. Вие показахте, че сте най-смелите състезатели, които доказват професионализъм в една реална среда. Тук са събрани най-добрите от всички ученици, които се обучават по горско стопанство в цялата страна.“, изтъкна тя.

Горски многобой Горски многобой

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button