Регион

Опасност от недостиг на вода в Свиленградско, свикват извънредно общинския съвет

Заради необходимостта от предприемане на превантивни мерки за предотвратяване на недостига на питейна вода в община Свиленград на 16 януари се свиква извънредна сесия на общинския съвет.

От няĸoлĸo мeceцa пo виcoĸитe eтaжи в Cвилeнгpaд и в ceлaтa Kaпитaн Aндpeeвo и Гeнepaлoвo имa нeдocтиг нa питeйнa вoдa.

На първото заседание за годината ще се разглежда докладна на кмета арх. Анастас Карчев за разходване на средства още преди да е приет общинският бюджет. Те ще са за ремонтно-възстановителни дейности на два кладенеца, които сега не функционират. Сумата от близо 64 000 лв. ще се осигури от собствените средства за 2024 г.

Междувременно читатели на Haskovo.info сигнализираха със снимки за мръсна вода на улица „Околчица“ в Свиленград. Гражданите питат, кога ВиК ще изплаща обезщетенията за финансовите загуби, които са понесли при източване на мръсотиите от канализацията.

„Кога РЗИ и общината ще се сезират и ще влязат в ролята си за опазване здравето на хората? Това не се случва за първи път. Кога ще има глобени? Нали ние сме си редовни платци? Хората искат от институциите, дела, дела и само дела, а не мимикрия и топографски знаци на заеманите длъжности“, се казва още в сигнала от Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button