Хасково

Хасковлия иска европейски пари за фабрика за биогориво от водорасли

Гражданите могат да се консултират със служителите на центъра77 души са поискали съвети от служителите на място в Областния информационен център в Хасково от неговото откриване досега. Най-много хора питали за програмата за развитие на селските райони, която обаче не покрива територията на община Хасково.

Най-интересната идея, която авторът й искал да бъде финансирана с европейска пари, е за фабрика за биогориво. 25-годишният мъж бил патентовал процеса. Самото гориво трябвало да се произвежда от водорасли, обясниха от центъра.

234 са участниците в организираните от центъра информационни срещи с бизнеса в региона. Те се проведоха в 11-те общини на Хасковска област през последните месеци и на тях бяха разяснени оперативните програми, по които фирмите могат да кандидатстват.

Областният информационен център сега стартира кампания за разясняване на схемите за енергийна ефективност и развитие на конкурентноспособността.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button