Хасково

„Флашмоб“ под дъжда в Хасково, 70 деца тропнаха хоро

Флашмоб„Флашмоб“ изненада хасковлии днес следобед. Въпреки дъжда 70 деца от фолклорен танцов ансамбъл „Южняче“ се хванаха за ръце пред Младежки център и изиграха няколко хора.

Без да знаят защо звучи народна музика и защо младежите играят, стоящите на близкото кафе хасковлии също се хванаха на хорото. 

Инициативата за т.нар. „флашмоб“ е на Николай Терзиев от Българското дружество за защита на птиците. „България има много неща, с които може да се похвали. Със сигурност три от тях са история, природата и децата, които са бъдещето на страната ни. Затова решихме да съберем младежите на едно място, за да покажат своята почит, уважение и любов към дивата природа“, обясни Терзиев. 

Поводът за изненадата е 20-годишнината от старта на програма Life към Европейския съюз, чиято идея е да се опазва дивата природа.

Флашмоб в буквален превод означава „моментна тълпа“ или „внезапна тълпа“. Това е предварително запланувана и организирана масова акция, в която голяма група хора се появява внезапно на обществено място и в продължение на броени минути изпълнява някакво абсурдно действие след което се разотива също така внезапно, все едно нищо не се е случило.
Флашмоб е особен вид представление, разчитащо на случайна публика. Участниците създават внезапни, понякога абсурдни, понякога смешни ситуации, но изпълняват ролята си сериозно и отговорно с убеждението, че това което правят е напълно нормално и естествено.

Флашмоб Флашмоб

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button