Хасково

Хасковлии: Междублоковото ни пространство е джунгла

Междублоковото пространствоВ центъра на Хасково има истинска джунгла, алармираха читатели на Haskovo.info. Те обясниха, че става въпрос за пространство към блока им, който се намира на кръстовището между улиците „Дунав“ и „Георги Кирков“.

Това е т.нар. полицейски блок. Той е с 8 входа и е 8-етажен. Там живеят близо 900 човека, а пространството към блока е превърнато в джунгла, жалват се обитателите му. Част от тях използват терена, за да паркират автомобилите си, има и метално съоръжение за тупане на килими. Останалото е треви, храсти и боклуци. 

„Няма общината да се замисли за това, няма кой да напръска против паразити“, се казва още в сигнала. Проверка на Haskovo.info установи, че пространството обособено между 8-те входа на П-образния блок наистина е обрасло с треви. Хората обясниха, че миналата година мястото е било почистено. Имало е идея там да се направи детска площадка, но нещата останали само в рамките на добрите пожелания. 

От администрацията потвърдиха, че наистина е имало проучване за възможността там да бъде направена детска площадка, но се оказало, че теренът не отговаря на изискванията на Наредбата за детските площадки, затова проектът е стопитран. Иначе въпросният терен и тази година ще бъде почистен, а тревите окосени, тъй като е включен в плана на ОП „Екопрогрес“.

Междублоковото пространство Междублоковото пространство

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

12 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
??????????????
??????????????
11.05.2012 14:38 14:38

викайте неволята или най добре си го оправете сами пространството

Вълчев
Вълчев
14.05.2012 9:21 9:21

До Вая.По часа на писането си личи че не сте в ред,защото един нормален човек по това време спи а не поучава хората какво да правят.Прочети си коментара и тогава пиши защото явно си и слаботокова че не помниш какво пишеш.А колкото до това почистване от деца и незнам какви,аз писах че си плащам данъците и смета за да ми е чисто,а моите задължения си ги изпълнявам,та за това почистване,навремето се казваше Ленински съботник,Димитровски бригади и т.н.И общинското място си е задължение на общината да си го оправи или според вас трябва хората да закърпят и дупките по пътищата и за финал пак ще кажа че някои неща не ходят по гората да да…

вая
вая
14.05.2012 2:39 2:39

господин Вълчев, всички хора чистеха и деца и възрастни, първо пред къщите си.Аз не съм никоя и не говоря от името на всички. Пък ако вие сте от полицаите, които не се мръднаха да си окосят т.н джунгла защо се сърдите и обиждате хората. Сърдете се на себе си първо и си изчистете душата с добро.Пък после ще Ви дойде и желание да си изчистите около блока.

Вълчев...
Вълчев...
13.05.2012 22:23 22:23

Вая,кажи каде си изчистила ти, ти и каде са чистили всичките,кои са тия всичките и коя си ти че излизаш от името на всичките?И не казвай кой какво да прави щото най малко не е прилично,но простотията не ходи по гората а по такива като теб

вая
вая
13.05.2012 18:03 18:03

щом всички хора могат да чистят и полицаите мога и вместо да чакат някой да им изчисти пространството около блока да грабват метли и лопати. Пък като си изчистят да чакат да се пръска.

iliyaz
iliyaz
13.05.2012 15:47 15:47

vinovni ste si viye tapanarite haskovlii,izbirayte pak drug pat zaspaliyat vi grozen kmet georgi ivanov,moyto e super mo6ennik,ne sam vidyal po glupavi v sveta ot balgarite,egatti da izbirat kmet koyto krade ama ako znaete samo kak krade…tova vi se polaga,ne samo djungli no i afrikantsi 6te ima skoro… hahahaaaaaaaaaaaa

Анонимен
Анонимен
12.05.2012 13:00 13:00

„Съвестната“човек като е толкова съвестен най напред не излиза с такива ПИЗДОНИМИ,а се авизира с истинското си име и адрес.

Валентина
Валентина
11.05.2012 23:30 23:30

Вместо да се тюхкате и вайкате, защо не вземете по една мотика и коса и да си почистите междублоковото пространство? Защо все чакаме някой друг да свърши нещата? От 900 човека така ли не се намери един поне със съвест?

lidiya
lidiya
11.05.2012 19:31 19:31

Yvagaemi sakvartalci,pozdravqvam vi i vi malko zavigdam,pone nema da gybite pari i vreme da hodite na safari v drygi kontinenti!!!!!I ako skoro bade zavar6en orageeiniq magazin pred sasedniq blok na Rakovski 23,vsi4ko 6te e v palen komplekt.I priqtelq na kmeta/sobstvenik na bade6tiq magazin/-dovolen 4e 6te prodade nqkoe i drygo 4efte pak i vie-4e 6te si go kypite ot kvartalniq magazin!!!!Pak tova 4e nqma kade da si parkirame kolite i 4e decata nqma kade da igraqt…..mai 4e niiiiiikoi ne go e griga!GORKITE DECA I GORKITE GRAGDANI

Вълчев
Вълчев
11.05.2012 15:05 15:05

До ТЦТЦТЦ.Вие вашите данъци на неволята ли ги плащате?Щото аз лично моите ги плащам на общината.Така че не ревете на …

Вълчев
Вълчев
11.05.2012 14:53 14:53

Благодарим ви приятели дано след вашата намеса да има някакъв резултат.Защото това е жив змиярник,миналата година убихме две змийчета с дължина по около 40см.Обещавам че тази година ако излезе една поне ще я занесем в кабинета на кмета.ОЩЕ ВЕДНЪЖ ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ.Това се казва работа,действате като по тревога.

вая
вая
10.06.2012 6:05 6:05

Отровен дъжд се сипе върху мен.
Какъв ти дъжд !Направо – злобопад!
Вървя под него с дух озадачен.
Отде в човеците такава смрад?
Една въздишка вдигам за чадър
и се усмихвам: „Зло, добре дошло!“
И се понасям към мига добър
на вечното житейско колело.

Back to top button