Хасково

Над 100 от Хасково ще димят на протест в София

ПодпискатаНад 100 представители на ресторантьорите и хотелиерите от Хасковска област ще се включат в националния протестен митинг в неделя, който се организира в подкрепа на балансираната законова уреда за тютюнопушенето в закрити обществени места. Протестът ще се проведе в София на пл. „Св. Александър Невски“ под мотото „Чуйте гласа на народа, чуйте гласа на малкия и средния бизнес“.

Митингът обещава да се превърне в истинско забавление. В него ще участват „Сигнал“, Дичо, Нелина, Кали, „Ъпсурт“ и „Хоризонт“. Кукерска група от Карлово ще гони икономическата криза с танци, а сред ВИП персоните са социологът Андрей Райчев, актьорът Асен Блатечки, д-р Милан Миланов, Любен Дилов-син.

Организатори на проявата са организации от София, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Копривщица, Велинград.

„Вложенията в бранша от цялата страна за зали, които да разделят пушачи от непушачи, и вентилация са за над 50 милиона лева„, коментира пред Haskovo.info председателят на местната Асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Стойчо Ганашев. Затова искаме пълната забрана за тютюнопушене да влезе от 2013 година, както беше обявено предварително, а не от 1 юни тази година, уточни той.

Законът все още не е минал на второ четене в парламента. За да изпреварят събитията ресторантьори и хотелиери от цялата страна са направили подписка в подкрепа на исканията си за постепенно преминаване към тотална забрана. Тя ще бъде внесена следващата седмица в Народното събрание.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ВИДКА
ВИДКА
13.05.2012 22:40 22:40

ГОЛИАМА РАБОТА

Back to top button