Хасково

АПИ: Слагаме светофар до Бирената, докато бъде изградено кръгово

Изграждането на светофар на пътя Хасково – Димитровград в района на Бирената фабрика и новите търговски обекти е най-бързото решение за регулиране на трафика, докато бъде изградено кръгово кръстовище. Това заявяват в отговор на Haskovo.info от АПИ по повод обявената обществена поръчка за светофарна уредба.

В отговора се посочва, че със светофарната уредба ще се повиши безопасността и ще се ограничат предпоставките за пътни инциденти до изграждането на кръговото от Пътната агенция. Очаква се през юни да бъде готова светофарната уредба на кръстовището на пътя Димитровград – Хасково. „Това е много по-бързо решение за повишаване на безопасността при нарастващия трафик до изграждането на кръговото кръстовище“, посочват от АПИ.

Междувременно от ОДМВР – Хасково изпратиха становище до областна администрация след запитване от съветническата група на „Български гласъ“. В него се казва, че кръговото кръстовище е най-целесъобразното решение при промяна организацията заради засиления трафик в района предвид индустриалната зона и туристите, пътуващи към Гърция през лятото.

Пътна безопасностHaskovo.info припомня, че имаше идея в района да се сложи мантинела, с която да се ограничи левия завой. Инвеститорът на ритейл парка беше предложил да осигури финансирането за кръгово, като имаше и съответното решение на общинския съвет.

Областният управител Гинка Райчева коментира пред Haskovo.info, че полицията може да изпраща становище, но крайното решение е на Агенция „Пътна инфраструктура“, която е собственик на пътя.

Райчева се ангажира да постави въпроса за обсъждане на областната комисия по безопасност на движението на 30 януари. Комисията обаче не може да вземе решение по казуса за кръгово или светофар.

По-късно в социалните мрежи се появиха призиви за протест срещу решението за поставяне на светофар. Предлага се пътят да бъда затворен в 17 часа на 17 януари.

Търсят фирма за монтаж на светофар пред магазините на входа на Хасково

Предлагат светофар или мантинела пред новите магазини на входа на Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
арес
арес
16.01.2024 11:14 11:14

какъв сфетофар ,бе….вие ненормални ли сте…ще има изтрепани,та пушек се дига…кръгово,всичко дръго е простотия и корупция…

Анонимен
Анонимен
16.01.2024 13:14 13:14

Оставете инвеститора да финансира/изгради кръговото, вместо да харчите данъците на хората на вятъра. Същото се отнася и за светофара – напълно излишно харчене на народни пари. Кой прави светофар, за да го ползва 3 месеца?!!

Муньо
Муньо
16.01.2024 13:16 13:16

450 хилки за сгетофар!?!?? А кръговото сигурно 4,5 млн ще струва! Ба си и крадливите уроди

Летящия холандец
Летящия холандец
16.01.2024 13:36 13:36

Вижте пичове, като са решили да ги краднат тия пари, ще ги краднат. Кое не ви е ясно. Имат вили за строене. Те са си решили и до последно ще натискат.

Хаха
Хаха
16.01.2024 14:00 14:00

Типична гербаджийска схема, на другите избори пак си стойте в къщи кауни прости, или ходете на кафе хахахахах

вип
вип
16.01.2024 14:22 14:22

Айде на протеста и не на светофара!

Мнение
Мнение
16.01.2024 19:08 19:08

То че ще има обществени поръчки за “ наши“ хора е ясно. Но също така, както е известно, шофьорите кьорави и неадекватни едно кръгово не могат да забележат на пътя как да се обясни?

хахо
хахо
17.01.2024 7:05 7:05

Като ще е временно, сложете мантинела между платната, вместо да харчите толкова пари за временен светофар.

Back to top button