Хасково

Дъждът наводни отново къщи, гаражи и магазини

Наводнение, архив19,4 литра на кв.м. е изсипалият се дъжд вчера в Хасково, съобщиха за Haskovo.info от Метеорологичната обсерватория.

Най-много е валяло в Маджарово – 51 л/кв.м.. Във село Вълче поле освен 35-те л/кв.м. дъжд е имало и градушка, която не е нанесла щети на посевите. 

В Димитровград валежите са 10,6 л/кв.м., в Изворово – 11 л/кв.м., в Минерални бани – 5,2 л/кв.м., а в Любимец – едва 3,4 л/кв.м.

Валежите и вчера наводниха  жилищни и бизнес сгради. На 12 сигнала са се отзовали служителите на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“.
Те са отводнявали къщи в селата Войводово, Стамболийски и Узунджово, частни домове на ул. „Драгоман“ в Хасково, кооперации на ул. „Добруджа“ и ул. „Илинден“ в областния град,  подземни гаражи на ул. „Козлодуй“, котелното помещение в спортна зала „Дружба“,  и мебелен магазин в комплекс „21-ви век“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button