Хасково

Подариха енергийна ефективност на ПМГ за юбилея

КонцертътПроектът за енергийна ефективност на хасковската математическа гимназия е класиран и ще бъде финансиран. Добрата новина съобщи тази вечер министърът на икономиката Делян Добрев по време на тържествения концерт по повод 40-годишнината от създаването на елитното хасковско училище. Сградата на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ ще бъде санирана, дограмата ще бъде подменена, осветлението и отоплението също.

Само минути преди това директорът на гимназията Тодорка Милева благодари на всички хора и институции, че са помогнали да се сбъдне една тяхна мечта – гимназията да посрещне юбилея си в собствена сграда.  Тя посочи, че днес ПМГ е модерно училище съизмеримо с европейските еталони.“

Специални пожелания към всички присъстващи в голямата зала на читалище „Заря“ отправиха двама от бившите директори на училището – Дойчо Кръстев и Иван Клисаров. Те подариха картина на хасковската художничка Мара Латева, на която са изобразени Рупите и пожелаха също като Рупите училището да стане известно в цял свят.  Гимназията получи поздравителни адреси от областния управител Ирена Узунова, депутатите от хасковски избирателен район, началника на Регионалния инспекторат по образование Иван Панайотов и кмета на общината Георги Иванов.

По време на концерта възпитаниците на гимназията показаха, че освен добри ученици, те са и добри танцьори, спортисти и певци.

Концертът

Тодорка Милева

Концертът

Делян Добрев

Концертът

По време на концерта прозвуча химна на ПМГ

Концертът

Учениците показаха, че чуждите езици в ПМГ се изучават засилено

Концертът

КСТ Хасково

Концертът

Балет Тангра

Концертът

КСТ Гранд

Концертът

ФТА Южняци

Концертът

ФТА Златна Тракия

Концертът

Публиката

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button