Любопитно

Леко Славов стана член на Съюза на българските писатели

Димитровградчанинът Леко Славов е приет за член на Съюза на българските писатели, съобщиха от творческото сдружение. Той ще членува в секция „Публицистика“.

Леко Славов е завършил българска филология и история във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. Работил е като журналист – от репортер до заместник-главен редактор на областния всекидневник „Шипка“, учител, директор на „Хуманитарни и социални дейности“ в Община Димитровград и за кратко – директор на Градска библиотека „Пеньо Пенев“.

Автор е на книгите: „Хроника на една младост“ (1987 г.), „Върхове в низината“ (1990 г.), „Бохема и неговите архангели“ (1993 г.), „Времето на восъчните човечета“ (1998 г.), „Изповеди в „ДАНС“ (2013 г.), „Личности и събития на ХХ век“ (2015 г.), „Зад идеалният образ“ (2019 г.), „Един живот в два века“ (2023 г.).

В края на миналата година в Димитровград бе представена новата му книга „Лакърдии“. В нея са събрани над 30 кратки истински истории, видени и преживени, белязани от присъщия сарказъм и чувство за хумор на автора.

Леко Славов е и прецизен краевед, сега изследовател на миналото на родния си град Меричлери, и бъдещите му творчески планове са свързани с написване на историята на селището.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button