Регион

Министърка откри обновено отделение, където сестрите получават по 900 лева заплати

Прерязването на лентатаМинистърът на здравеопазването Десислава Атанасова и управителят на болницата в Свиленград прерязаха лентата на обновеното отделение по анестезия и интензивно лечение в местната болница. То разполага със 6 легла.

Министърът поздрави по случай професионалния им празник медицинските сестри в страната, но каза, че няма вариант централизирано да се въздейства върху размера на заплатите им. Това зависело от мениджърите на болниците. Министърът даде пример със свиленградската, където медицинските сестри получавали по 900 лева заплати.

Предстоят сериозни промени във фонда за трансплантации, обяви здравният министър. Причината е драстичният спад в броя на трансплантациите в страната. От началото на годината те са едва 4.

„Причината от една страна е липсата на съгласие за донорство, но също така и в недобро управление на фонда за трансплантации„, каза Атанасова и посочи, че освен персонални, промените ще бъдат и в стила на работа на фонда. Тя призова хората да дават съгласие за донорство дори и това да е трудно решение, защото така се спасява живота на други.

В Националната здравноосигурителна каса има достатъчно пари за здравеопазване и въпреки превишаването на лимитите от страна на болниците, няма да има проблеми, каза още здравният министър. Резултатите от проверките в болниците за преразхода от 9 милиона лева ще приключат до края на месеца и тогава ще стане ясно дали има нарушения при хоспитализирането на пациенти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button