Регион

Харманли отбеляза 146 г. от освобождението си

Честванията по повод 146 години от освобождението на Харманли започнаха на Атанасовден в храм „Св. Атанасий“ с Архиерейска божествена литургия отслужена от старозагорския митрополит Киприан в съслужие с велбъждския епископ Исаак и свещеници, съобщават от общината.

На Руски паметник, изграден от признателни харманлийци се състоя тържественото отбелязване на годишнината от паметните събития през зимата на 1878 г., довели до освобождението на Харманли турското робство.

„Освобождението на Харманли ни напомня за смелостта и решителността на предците ни, които загинаха за свободата и достойнството на нашия народ. Те ни показаха, че нищо не е невъзможно, ако имаме волята и решимостта да се борим за това, в което вярваме“, каза в словото си кметът Мария Киркова.

ПразникРецитал със стихове изнесоха учениците от НУ „Отец Паисий“. Панихида в памет на загиналите за Освобождението отслужи Архиерейски наместник Отец Живко Петров.

Пред Руския паметник в знак на признателност, венци и цветя поднесоха кметът Мария Киркова, общински съветници, представители на политически партии, училища, детски градини, организации, граждани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button