Хасково

Трима от ПГДС приети без изпит в два универтитета

ОтборътДесетокласниците Борислав Милев, Хасан Тахир и Несуф Ферад от ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ – Хасково са приети без изпит в Лесотехническия университет – София и Аграрния универтит – Пловдив. Възпитаниците на гимназията е могат да избират между двата ВУЗ-а. 

Признанието учениците си извоюваха по време на Националното състезание Горски многобой, което се проведе в Хасково в края на миналата седмица. Тримата получиха индивидуални награди в първия етап на състезанието, което включваше разпознаване на дървесни видове по клони, семена и проби, съдене на фиданки, разпознаване на гъби, насекоми вредители, спортен риболов, стрелба по летящи панички.

Във втория етап на надпреварата първи стана отборът от Велинград. Хасковската гимназия се класира втора.

ОтборътТук учениците трябваше да покажат уменията си в поваляне, кастрене и разкрояване на иглолистно дърво, подготовка на бензиномоторен верижен трион за работа и прецизно рязане на шайби.

Доброто представяне на хасковските ученици донесе на ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ първото място в крайното отборно класиране. Освен купи и грамоти възпитаниците спечелиха за гимназията 2 бензиномоторни триона, моторна косачка и още куп награди – защитно предпазно облекло, брадвички, геймърски мишки, уебкамери, флашпамети, спортни екипи, спортни обувки и раници.

Ръководители на отбора победител са преподавателите по спец. „Горско и ловно стопанство“ Николай Попов, Недрет Касим и Диана Конгалова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button