Регион

Обявиха нови защитени зони в Хасковска област

Заповеди за обявяване на 14 нови защитени зони за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна издаде екоминистърът Юлиян Попов.

Предмет на опазване в защитените зони са различни типове природни местообитания и местообитания на видове от Закона за биологичното разнообразие. Защитените зони са обявени с цел опазване и поддържане на типовете природни местообитания, на видове, техните популации и разпространение в границите на зоните, за постигане и поддържане на благоприятното им природозащитно състояние в съответния биогеографски регион. В заповедта за обявяване на всяка една от защитените зони са въведени конкретни забрани за извършване на определени дейности, посочват от РИОСВ.

Три от защитените зони са на територията на Хасковска област. Защитена зона „Банска река“ е с площ 807,163 дка и е разположена в землищата на гр. Димитровград, с. Добрич, с. Каснаково, община Димитровград, област Хасково, с. Клокотница, община Хасково, област Хасково.

Защитена зона „Река Каялийка“ е с площ 736,696 дка и е разположена в землищата на с. Бодрово, с. Скобелево, с. Сталево, с. Върбица, община Димитровград, област Хасково, с. Езерово, община Първомай, област Пловдив.

Защитена зона „Река Мартинка“ е с площ 7 396,641 дка и е разположена в землищата на с. Бял извор, община Опан, област Стара Загора, с. Воденичарово, с. Самуилово, община Стара Загора, област Стара Загора, с. Винарово, с. Димитриево, с. Малко Тръново, община Чирпан, област Стара Загора, с. Брод, с. Бряст, с. Голямо Асеново, с. Златополе, с. Радиево, с. Странско, община Димитровград, област Хасково.

Обявяват 3 нови защитени зони в Хасковска област

Още две защитени зони обявяват в Хасковска област

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button