Хасково

С глоби и без глоби в Република пак продават месо на открито

Месо на открито, илюстрацияЗа пореден път инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните се натъкнаха на търговец в кв. Република в Хасково, който продава месо на открито. 

Това е станало по време на проверките миналата седмица, съобщи за Haskovo.info изпълняващият длъжността началник отдел „Контрол на храните“ Мартин Александров.Нарушителят ще отнесе глоба между 2000 и 3000 лева. 

Общо 10 акта са съставили инспекторите от Агенцията по храните през миналата седмица.

В Тополовград е спрян хранителен магазин, който работел без регистрация. За неспазване на хладилните условия за съхранение на продуктите са съставени 6 акта в Хасково, 2 – в Харманли и по 1 – в Тополовград и Свиленград.

Общият брой на проверките, извършени за седмица от инспекторите от областта е 144. Издадените предписания са 8. Те са основна за лоша хигиена и неспазване на температурния режим.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button