Хасково

В Полша слушат българския химн в акапелно изпълнение на хасковски деца

ОУ Св. св. Кирил и МетодийУченици от 5 и 6 клас на хасковското училище „Св. св. Кирил и Методий“ записаха акапелно българския химн, което ще звучи на международна среща в Полша, информираха от школото. Те са подготвили и презентация.

Две учителки и две ученички от училището ще участват в международна среща в град Познан. Там те ще срещнат с представители на още 7 училища от цяла Европа.

Чрез музика и изкуство учениците от партньорските училища изучават историята, националните, традиционните и религиозни празници на участващите държави. В Познан партньорските училища ще представят национални и официални празници, свързани със свободата и независимостта. Участниците ще се запознаят със  специфичен за Полша празник на децата, както и с културата и историята на града на полското рицарство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button