Хасково

Ден без такси и глоби по случай библиотечната седмица

Библиотечна седмицаДен без такси и глоби е днес в регионалната библиотека „Христо Смирненски“. Всеки, който е забравил да върне навреме книгите, иска да се регистрира или пререгистрира, днес може да го направи безплатно.

Основно от тази възможност се възползваха ученици. Първи дойдоха осмокласниците от Професионалната гимназия по туризъм, последваха ги възпитаниците на СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ и ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“. Те се запознаха с отделите в библиотеката и начините за дърсене на литература – чрез картотеката и електронния каталог.

С редица прояви в националната библиотечна седмица се включи и хасковското читалище „Пейо Яворов“. Днес библиотекари за един ден станаха петокласничката Божидара Ангелова от ОУ „Любен Каравелов“ и шестокласничката Християна Петрова от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“. 

Библиотечна седмица

Виктор и Александра Танчеви

Момичетата с радост посрещаха посетителите на читалищната библиотека и приемаха даренията в рамките на акцията „Подари книга на твоята любима библиотека“. Сред първите, решили да дарят книжка, бяха Виктор и Александра Танчеви. Баткото е второкласник. Той избра да донесе книжката „Хитрините на Кума Лиса“. Сестричката му пък бе избрала да дари „Питър Пан“.

Междувременно в голямата зала на читалище „Пейо Яворов“ бе подредена изложба „Нови книги“. Проявите по повод библиотечната седмица продължават до края на седмицата с детско утро „Книжно царство мъдро господарство“, изложба „Да нарисувам приказка“, литературно състезание „Аз чета най-добре“ и литературна вечер с поезията на членове на Литературна студия „Зорница“ при читалището и дамски клуб „Родолюбие“.

 

Библиотечна седмица

Учениците от СОУ Св. Паисий Хилендарски

 

Библиотечна седмица

Учениците от ПГ по туризъм се регистрират

 

Библиотечна седмица

И възрастни даряваха книги на читалищната библиотека

 

Библиотечна седмица

Новите книги в библиотеката към читалището

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button