Регион

Арестуваха харманлиец с 9 нелегални от Ирак и Сирия

43-годишен харманлиец, познат на органите на реда, е задържан след операция за противодействие на нелегалната миграция, съобщават от пресслужбата на полицията.

В хода на акцията, в лек автомобил Опел Зефира, напускащ двор на къща на харманлийската ул. „Неофит Рилски“ са установени 9 лица, които не могат да докажат легално влизане в страната.

В хода на първоначалните разговори с тях, те заявяват, че са преминали в България от Турция. Шестимата мъже, жената и две деца от Ирак и Сирия са настанени в СДВНЧ-Любимец.

22-годишен хасковлия пък е задържан за съхранение на дрога. Вчера в 19 ч., криминалисти от местното управление са проверили лек автомобил Фолксваген с водач 26-годишен мъж от областния град. Като пътник в колата е пътувал и задържаният, в когото е открита грам зелена листна маса – марихуана, обвита в станиолово топче и кутийка с бяло прахообразно вещество с тегло 0,3 грама – амфетамин.

Незабавно производство срещу пиян водач е заведено в Свиленград. В ареста до 24 ч. е задържан 65-годишен украинец, шофиращ товарен автомобил Мерцедес с полуремарке след употреба на алкохол. Тестване с дрегер показало наличие на 1,87 промила. Пияният водач е задържан до 24 ч.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button