Хасково

Лекарската колегия осъди поредното посегателство над медици в Хасково

Управителният съвет на Районната лекарска колегия – Хасково осъди с декларация поредния случай на посегателство над медици.

„Категорично осъждаме и оценяваме като акт на насилие нападението срещу колегите ни – екипа на Спешно отделение към МБАЛ-Хасково. Изразяваме и изключителната си загриженост, че подобни актове на вербална и физическа агресия срещу медицински служители по време на изпълнение на служебните им задължения, не са безпрeцедентни“, припомнят от колегията.

Както Haskovo.info писа, на 18 януари вечерта беше нападнат дежурният лекар в Спешно отделение на хасковската болница при опит да изведе от сградата двама шумни придружители на пациент. Двамата са димитровградчани, като 46-годишният е обидил медика, а 18-годишен го е изритал отзад в бъбреците. Дрегерът на по-възрастния отчете 1.12 промила алкохол, а младежът беше задържан.

„Всеки един медик се нуждае от безопасни условия на труд, за да съумява да работи пълноценно и ефективно в полза на пациентите, а основната отговорност на институциите е да осигурят тази сигурност на работното място“, допълват от лекарската колегия, която декларира пълната си подкрепа към медиците и призовава отговорните институции за бързи и ефективни присъди на нападателите. От колегията напомнят, че посегателството над медици по време на изпълнение на служебните задължение е инкриминирано деяние.

ДЕКЛАРАЦИЯ

от УС на РЛК – Хасково

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

 

За пореден път сме свидетели на посегателство над личността на български медици. Категорично осъждаме и оценяваме като акт на насилие нападението срещу колегите ни – екипа на Спешно отделение към МБАЛ-Хасково.

Изразяваме и изключителната си загриженост, че подобни актове на вербална и физическа агресия срещу медицински служители по време на изпълнение на служебните им задължения, не са безпрeцедентни.

Всеки един медик се нуждае от безопасни условия на труд, за да съумява да работи пълноценно и ефективно в полза на пациентите, а основната отговорност на институциите е да осигурят тази сигурност на работното място.

Управителният съвет на Районна лекарска колегия – Хасково  декларира своята пълна подкрепа към колегите и апелираме към всички отговорни институции за бързи и ефективни присъди на деятелите и активно прилагане на законовия инструментариум.

Напомняме, че посегателството над медици по време на изпълнение на служебните задължение е инкриминирано деяние.

Лекар пострада при скандал в хасковското Спешно отделение

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
дънди
дънди
22.01.2024 12:47 12:47

Случаят е от четвъртък, но едва след репортажа на Нова тв тази сутрин, лекарската колегия реши да изрази изключителната си загриженост. Пази боже от такива лекари

Хасковлийка
Хасковлийка
22.01.2024 15:33 15:33

Всеки ден ще има новина, ако пациентите-потърпевши от лекарите на „спешна помощ“ започнат да пишат декларации! Лекарите от спешно научиха „братята ман….ли“ да се лекуват без да плащат осигуровки, а сега се жалват! Имам доста възпитани, търпеливи и плащащи осигуровки познати,
които са търпели издевателствата на лекарите от спешно! Да не говорим за скоростта на линейките! Лекарите, преди да пишете декларации, почистете къщичката си!

Анонимен
Анонимен
22.01.2024 20:21 20:21
Отговор до  Хасковлийка

Какво прави същия доктор с служителката от 112

Анонимен
Анонимен
22.01.2024 21:42 21:42
Отговор до  Хасковлийка

Ако е същия доктор и аз имам случка с него , повечето са хора, но имат и един който се държи нагло с хората ( повече от необходимото) . При мен каза на жена ми ( да умира ) и щял да си подава оставката а тя да лекувала . Просто бях припаднал. Тоз въпросния човек не могат да го махнат защото няма кой да работи, а има жалби срещу него.

Last edited 3 months ago by Анонимен
Back to top button