Хасково

С шампанско и торта ПГДС и ПГ по туризъм изпратиха зрелостниците

ИзпращаниятаДъждът не успя да развали изпращането на абитуриентите в двете хасковски професионални гимназии – ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ и ПГ по туризъм „Александър Паскалев“. Зрелостниците приеха това като знак от небето, че оттук нататък ще им върви по вода. 

172-ма зрелостници изпрати днес Професионалната гимназия по дървообработване и строителство . Това са ученици от всичките пет специалности, които предлага школото – мебелно производство, строителство и архитектура, системно програмиране, парково строителство и озеленяване, горско и ловно стопанство.

Директорът на гимназията Александър Батимов поздрави учениците, които не спираха да броят да 12 и да поливат с дъжд от шампанско съучениците си. 

За първа година ръководството на школото връчи новоучредена награда на името на патрона на училището – цар Иван Асен ІІ. Носител на отличието стана дванайсетокласникът Станимир Ламбов. Той получи грамота, плакет и фотоапарат. Поздрав към зрелостниците отправиха балетна организация „Тангра“ и ФТА „Южняче“.

Изпращанията Час по-късно абитуриентите си изпрати и Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“. Директорът й Пенка Георгиева награди най-добрите хлебар, готвач, сервитьор, екскурзовод, икономист и мениджър. Тя връчи и дипломи Europass на възпитаниците на гимназията, които през лятото на 2011-та стажуваха в италианския град Сесто Календе близо до Милано.

„Този документ ви дава право да работите навсякъде в Европа“, увери директорката.  По традиция учениците прочетоха посланието в бутилка, което им остави миналата година випуск 2011 и поставиха своето за следващите зрелостници. 

Абитуриентите са изненадаха своите учители със торта, направена от самите тях. Тя представлява училището и спрените коли пред него, които не веднъж са нарушавали реда около учебното заведение, коментира с усмивка Пенка Георгиева.

Изпращанията Изпращанията
Изпращанията Изпращанията
Изпращанията Изпращанията

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button