Хасково

Театралната формация „Арлекин“ става на 20 години

ТеатърПремиера на спектакъла „Кучката“ от Теодора Димова поднесе тази вечер театралната формация „Арлекин“ при Младежкия център. Съвременната драма е поставена от ръководителката на младите театрали Румяна Георгиева.

В четвъртък формацията кани зрителите на мини театрален маратон. Пиесите „Истинската история на Мона Лиза”, „Страх” и „Пергамон“ ще се играят с начални часове 17,18 и 19 ч.

ТеатърПъстро шествие на герои от сцената ще премине в петък по хасковските улици по случай 20-годишнината на театралната формация. Кулминацията е в 18,30 ч в голямата зала на Младежкия център. Юбилейният концерт -спектакъл е изграден върху откъси от 20 драматургични произведения.

Създаден пред две десетилетия към тогавашния Център за работа с деца, „Арлекин” откри у много млади хора театрални заложби, други станаха по-грамотни зрители, научили се на работа в екип, срещи с публиката, опознали българската и световната драматургия. Театърът носи нещо в себе си, което ме зарежда с невероятна енергия за нови и нови предизвикателства, казва Румяна Георгиева на прага на 20-годишнината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Димова
Димова
16.05.2012 10:36 10:36

Тази Р.Георгиева защо не се спре , няма ли кой да и каже ,че не става и това което прави е много постно !!!

Back to top button