Хасково

Гимназисти се готвят за 7-та европейска олимпиада по статистика

Училища в Хасково и Димитровград са се регистрирали за участие в Седмата европейска олимпиада по статистика за ученици. Тя се организира от Евростат и държавите-членки на ЕС.

Инициативата е насочена към повишаване на статистическата култура на учениците чрез засилване на интереса им към статистиката, към нейната роля в различните сфери на обществения живот и във всекидневието на хората.

Цели на организаторите са и мотивирането на учителите да използват иновативни методи на преподаване на математическите, обществено-хуманитарните и природните науки, както и работата в екип, където учениците чрез сътрудничество намират общи решения.

Миналата година отбор „Андромеда“ на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково бе сред четирите тима, които представиха България на европейската олимпиада по статистика, за което Haskovo.info писа.

Олимпиадата се провежда в два кръга: национален и европейски. Право на участие в националния кръг имат учениците от средните училища в България, разделени в две възрастови категории.

Отборът на ПМГ – Хасково се класира за европейската олимпиада по статистика

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button